Turisme

Benvinguts a Albuixech, us convidem a descobrir el nostre poble. Albuixech és un poble per passejar, descobrir racons i gaudir de la pau, així com connectar gent autèntica que treballa l’horta i viu per l’horta. us convidem a gaudir i apreciar la riquesa de l’horta (patrimoni arquitectònic, les sèquies o canals de reg (Montcada, Rrollet i la fila), cases d’agricultors, motors, capelles etc, passejar per les seves terres fèrtils, gent i cultius.

Envoltat d’Horta i a 2 Km. Del mar Mediterrani. La situació privilegiada d’Albuixech li permet gaudir de la tranquil·litat pròpia dels pobles agrícoles de l’Norta Nord. La Via Augusta passa per Albuixech, el que ens remunta fins a l’Edat Antiga. Albuixech va ser una alqueria andalusí anomenada Abu-Saak.

Es poden fer rutes amb bicicleta a peu o a cavall per l’horta, un tram de la via xurra passa per Albuixech, arribant a les pintoresques pedanies de Mahuella, Tauladella i Massalfassar. Per camins es pot accedir a la platja i a llocs propers d’interès històric: El Monestir del Puig, la Cartoixa, el Castell dels Sorells, el castell i el teatre de Sagunt, etc ..

Cultius i agricultura ecològica  “el cultiu ecològic és una alternativa al cultiu convencional perquè garanteix un producte d’alta qualitat al no utilitzar cap pesticida, basada en la diversitat de cultius i abonaments naturals ,  A albuixech   hi ha agricultors ecològics que produisen aliments sans . Cultius : lletugues, enciam, escarola, carxofes, porros, tomàquets, pebrots, cogombres, coliflors, bledes, espinacs, carabasses, ravens ,faves, api,ceba tendra, melo d’alger, melo trendal, roget i pell de sap ect.