Sanitat i Serveis socials

Des d’aquest Ajuntament i jo, en concret, com a regidora de Serveis Socials i Sanitat, estem treballant per intentar suavitzar les desigualtats socials que s’han fet tan evidents i han crescut tant des de l’última crisi econòmica.
Es compta amb un programa d’ajuts per pal·liar la pobresa energètica, cobrir necessitats bàsiques i despeses d’habitatge habitual de famílies desfavorides, programes nutricionals per a menors en època estival …
Igualment desenvolupem programes per a gent gran com No et quedis a casa, ajudeu-nos a moure’t, (més informació a la pàgina web), Menjar a casa, Servei d’ajuda a domicili, la setmana cultural i suport al voluntariat, per tal de poder millorar la seva qualitat de vida.
El servei d’atenció psicològica atén casos, sempre derivats per la treballadora social, de molt diversa índole, complementant així els serveis del centre de salut mental de Foios. Aquest recurs s’ha vist incrementat en el seu número d’hores per la gran demanda d’usuaris.
Des de la Regidoria de Sanitat, per fi, s’ha obert el nou centre de salut que millora significativament les condicions d’atenció per als veïns d’aquest Municipi.
S’estan realitzant campanyes de conscienciació per impulsar les donacions de sang i campanyes de civisme per mantenir les nostres carrers més nets, col·laborant amb el col·legi Tomás Albert. I també, regulant i controlant la tinença d’animals de companyia i les colònies de gats de la població.
Des de les dues regidories i treballant amb l’Associació Espanyola de lluita contra el Càncer hem posat en marxa tallers per deixar de fumar amb molt d’èxit .i seguim fent campanyes de prevenció i xerrades divulgatives. Tot això, encaminat a millorar el benestar social dels nostres veïns
És la meva intenció seguir treballant, per aconseguir aquesta igualtat i aquest benestar social que defineixen allò en el que crec i he defensat sempre.

una salutació

Mª Luz Castellano Moreno